El volcà Santa Margarida serà de tots

El volcà Santa Margarida serà de tots

El volcà Santa Margarida serà de tots. Un dels volcans més coneguts de la Garrotxa passarà a mans públiques molt aviat. La Generalitat i la Diputació compraran per més d’un milió d’euros el volcà Santa Margarida de Santa Pau, que fins ara era propietat d’una família d’Olot. El Consell de Ministres ha donat llum verd a la transacció, que garanteix la protecció d’un dels espais amb més atractiu turístic i geològic de la comarca.

El volcà Santa Margarida de Santa Pau és un dels més emblemàtics del Parc Natural de la zona Volcànica de la Garrotxa i també un dels punts més visitats de la comarca. Curiosament, tot i formar part d’una reserva natural, es  troba dins una finca privada. Els dos germans residents a Olot que van heretar-la han vetllat fins ara pel seu bon estat i la seva accessibilitat, fins que han decidit vendre-la a l’administració pública catalana, tenint en compte el seu valor patrimonial.

El Consell de Ministres espanyol va autoritzar fa pocs dies l’acord perquè la Generalitat i la Diputació de Girona passin a ser propietàries del volcà Santa Margarida. El preu del volcà és d’un milió cent-cinquanta-nou mil quatre cents vint-i-nou euros, que els dos organismes aportaran al 50%. El Santa Margarida compta un cràter únic, amb una ermita romànica situada al centre, que és propietat del Bisbat de Girona. La finca també inclou una casa i un antic terreny agrícola.

L’objectiu de la compra és evitar els riscos que suposa l’ús públic d’un espai protegit que és de propietat privada. Ara que el volcà passarà a ser de titularitat pública se n’assegura també la preservació, que no estaria garantida si canviés de propitaris.

Deixa una opinió

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *