Espai Ciclista

Espai Ciclista

Apartaments Rurals Garrotxa

Espai Ciclista Mas Ombravella Apartaments Rurals Garrotxa

Informació sobre activitats relacionades amb el ciclisme i les passejades en bicicleta per la Garrotxa.

Recull de recursos, rutes i llocs a tenir en compte per a gaudor d’aquest meravellòs indret.

Espai Ciclista Mas Ombravella Apartaments Rurals Garrotxa

Cicloturisme a la Vall de Mieres, la Garrotxa sobre rodes

Cicloturisme-a-Mieres-la-Garrotxa

Gaudir de la Garrotxa sobre rodes, cicloturisme en terra de volcans

La Garrotxa és un dels millors espais per practicar el cicloturisme a Catalunya. Olot és un punt clau, ja que és punt de pas obligat per a enllaçar la Via Verda del Ferro amb la Via Verda del Carrilet. L’enllaç es pot fer a través de dues rutes diferents: la primera va de Sant Joan de les Abadesses a Olot passant pel Coll de Santigosa i pel coll de Coubet, aprofitant l’antiga carretera Gi-521; i la segona passa per Santa Llúcia de Puigmal i la Vall de Bianya. Olot és el punt de partida recomanat per a recórrer la Via Verda del Carrilet, ja que bona part del recorregut fins a Girona és en descens.

A banda, a la Garrotxa hi ha senyalitzades diverses rutes anomenades Els secrets de les Vies Verdes que, a partir de la Via Verda, permeten descobrir el territori en bicicleta : La Vall de Bianya, pairalies i cultius; Sant Feliu de Pallerols, un volcà entre boscos; Les Preses, el bressol de Verntallat – les revoltes remences; Olot, fagedes entre volcans; Olot, l’art dels paisatges i Les Planes d’Hostoles, espais i dominis – les revoltes remences.

Besalú, per la seva banda, disposa de l’Anella Verda, un ampli espai de passeig vora el riu Fluvià apte per circular en bicicleta.

Btt a la Garrotxa

BTT-a-Mieres-la-GarrotxaEls amants de la BTT tenen al seu abast diverses rutes que transcorren, en la seva pràctica totalitat, pel Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Una part de les rutes estan senyalitzades per l’Ajuntament de les Preses, i l’altra són els itineraris del Parc Natural número 3, 19, 21 i 15 -fins Can Passavent per on es permet la circulació de bicicletes. Besalú també disposa de diverses rutes aptes per fer en BTT. El Palau Robert proposa, al seu torn, altres rutes, algunes de les quals no estan senyalitzades.

A Mieres, disposem de diferents traçats  facilitats per Mas Ombravella:

Mas Ombravella 1: Ombravella-Santa Pau-Ombravella.

Sortida de Mas Ombravella a Mieres a la comarca de la Garrotxa, pujada a la Serra de Finestres, endinsar-nos a la Fageda Fosca, passant per la Bassa dels Bombers direcció El Ventós, baixant per la Font Pobre, agafar forces a Can Xell, i tornada a casa per Coll-Vei. Per a mi la millor pel seu recorregut, exigent, divertit i molt canviant.  (http://www.endomondo.com/routes/168068455)

Mas Ombravella 2: Ombravella-Pujarnol-Ombravella.

Sortida de Mas Ombravella a Mieres a la comarca de la Garrotxa, prepara’t, per una de les pujades més trencadores, sortida que fa sentir-te Biker. Ruta sense dificultat d’orientació, però la més dura. Rocacorba vistes espectaculars del Pla de l’Estany i Cap de Creus.

Mas Ombravella 3. Ombravella-Besalú-Ombravella.

Sortida de Mas Ombravella a Mieres a la comarca de la Garrotxa,  cap al Torn, passen pel Santuari del Collel, girem cap a Briolf i baixada a Besalú, passant per rius i torrents. Pista molt bona pel mig de boscos. Possibilitat de tornada per la pista de Sant Ferriol ó per la carretera de Banyoles a Mieres. La més llarga, a l’arribada, dinar i migdiada.

MasOmbravella 4. Ombravella-Can Tura-Ombravella: ruta gastronòmica.

Sortida de Mas Ombravella a Mieres a la comarca de la Garrotxa, pujada de 9km a Finestres per cremar calories, baixada d’11km a Sant Aniol de Finestres, fins a Can Tura, si pots acabar amb la quantitat de menjar que et serviran i tornar a Ombravella, és que ets un campió.