Espai Senderisme a la Garrotxa

Espai senderisme

Espai senderisme a la Garrotxa. Si us agrada caminar, fer excursions, fer descoberta del nostre territori, aquest és el teu espai. Estem treballant per poder oferir-vos un ventall de propostes que, guiats per GPS pogueu fer amb sortida i arribada a Mas Ombravella.

La nostra Casa Rural a la Garrotxa és un punt ideal per poder  gaudir dels camins, corriols i dreceres  en companyia de la família, els amics….. o en solitari.

Properament tindrem els tracks per facilitar-vos les nostres propostes.

Informació sobre activitats relacionades amb el senderisme i les passejades per la Garrotxa.

Recull de recursos, rutes i llocs a tenir en compte per a gaudor d’aquest meravellòs indret.

Us adjuntem alguns enllaços que poden ser del vostre interés per planificar les vostres rutes.

ITINERÀNIA

WIKILOC

EL CAMÍ

Espai Senderisme i propostes Itineraris de Mas Ombravella

Itinerari núm. 1 (Descarrega Tracks)

Mieres – El Sitjar – Camí de les Marrades – Oratori del Puig – Ermita del Freixe – Oratori del Puig – Camí de les Marrades – El Sitjar – Mieres

Aquest itinerari surt de davant de l’Ajuntament de Mieres i passa pel camí més tradicional per pujar a la serra de Finestres i per anar a l’ermita del Freixe, sobretot el dia de l’aplec. És interessant el tram d’ascensió a la serra, anomenat camí de les Marrades, per les llaçades que fa el traçat, per tal que poguessin passar-hi sense dificultats els animals carregats amb els sarrions plens de carbó.

Itinerari núm. 2  (Descarrega Tracks)

Mieres-Font de Can Salavia-Ermita del Freixe-Font de Can Salavia-Mieres

Itinerari que també comença en el nucli urbà de Mieres i que puja també a la serra de Finestres per un camí molt directe, que guanya desnivell ràpidament i pel qual no podien passar els animals d’abast. D’aquest recorregut cal destacar la font de Can Salavia i les restes del molí de Can Salavia.

Itinerari núm. 3 (Descarrega Tracks)

Font de Can Salavia – Font Ricard – Ermita del Freixe- Font Ricard – Font de Can Salavia

Un altre camí usat per baixar el carbó de la serra de Finestres era el que passava per la casa de Font Ricard. És un bonic camí de matxo que enllaça el veïnat de Ruïtlles amb l’ermita del Freixe.

Itinerari núm. 4 (Descarrega Tracks)

Ermita del Freixe – Font del Freixe- Font de Ca l’Espardenya – Clot Mal- Camí Ral – Font del Freixe – Ermita del Freixe

Aquest itinerari circular és un passeig molt agradable per les obagues de Clot Mal, el torrent que drena els caients ponentins de l’ermita del Freixe. Es camina pel mig de dues boixedes, es creua dues vegades Clot Mal i es pot beure aigua de l’arranjada font de Ca l’Espardenya que raja tot l’any.

Itinerari núm. 5 (Descarrega Tracks)

Mieres – Casica de l’Obrador – Collet de la Devesa – Pla de Pallers de Baix – Pla de Pallers de Dalt – Coll de la Palomera – Santuari de Finestres – Coll de la Palomera – Pla de Pallers de Dalt – Pla de Pallers de Baix – Collet de la Devesa – Casica de l’Obrador – Mieres

Una tradició arrelada a Mieres era anar a l’aplec del santuari de Finestres. Avui en dia, majoritàriament, la gent utilitza el cotxe per assistir a l’aplec, però calia recuperar l’alternativa per anar-hi a peu. Fer el camí és anar passant per tot un reguitzell de topònims, cosa que ens indica que era molt utilitzat. Cal destacar el pas per la Lleixa (sense cap dificultat), per poder creuar la paret vertical que es desploma del santuari.

Itinerari núm. 6 (Descarrega Tracks)

Pla de Pallers de Baix – Feixes de Burroig – Iera de Reis – Coll de la Palomera – Iera de Reis – Feixes de Burroig – Pla de Pallers de Baix

És una variant per pujar al santuari de Finestres des de mig camí de l’itinerari núm. 5. També és interessant la diversitat de vegetació que trobarem al llarg del camí.

Itinerari núm. 7 (Descarrega Tracks)

Raspat-Faig Rodó-Puigsallança-Raspat

Aquesta caminada és circular i permet assolir el Puigsallança, la cota més alta de la serra de Finestres. Cal destacar les bones panoràmiques que es tenen des de dalt del cim. Bona part del camí es fa per fageda, més fresca que l’alzinar, cosa que permet caminar-hi en qualsevol època de l’any.

Itinerari núm. 8 (Descarrega Tracks)

Coll de la Palomera – Pedres dels Mocadors – Collet de Pedres Picades –  Oratori del Puig – Collet de Pedres Picades – Pedres dels Mocadors – Coll de la Palomera

Amb un desnivell insignificant, aquest recorregut ens enllaça els itineraris del sector del santuari de Finestres amb els de la zona de l’ermita del Freixe. A part paga la pena de passar pel curiós enllosat conegut com les pedres dels Mocadors.

Itinerari núm. 9 (Descarrega Tracks)

Iera de Reis – Clascar – Oratori de Finestres – Santuari de Finestres – Oratori de Finestres – Clascar – Iera de Reis

Aquest curt trajecte es presenta com a alternativa a l’itinerari núm. 5 per pujar al santuari de Finestres. Situats al costat de l’oratori de Finestres, un cop guanyat el caire de la serra, es passa per un tram interessant, tant sigui per les vistes, com per la vegetació que acompanya el camí.

Si voleu més propostes per la Garrotxa o crear-vos la vostra ruta personalitzada.