Área Camiños Garrotxa

Espazo camiños

Espai senderisme a la Garrotxa. Si us agrada caminar, excursións, facer o descubrimento do noso territorio, este é o seu espazo. Estamos a traballar para ofrecer unha gama de propostas, guiats per GPS pogueu fer amb sortida i arribada a Pero Ombravella.

La nostra Casa Rural la Garrotxa és un punt ideal per poder gaudir dels camins, corriols i dreceres en companyia de la família, Amigos….. ou solo.

En breve teremos pistas para ofrece-lo con as nosas propostas.

Información sobre as actividades relacionadas coa camiños e paseos Garrotxa.

Recoller recursos, Rutas e locais a considerar para este marabilloso lugar gaudor.

Nós achegar algúns enlaces que poden ser de interese para planificar as súas rutas.

ITINERÀNIA

Wikiloc

O CAMIÑO

Espai Senderisme i propostes Itineraris de Mas Ombravella

Itinerari núm. 1 (Descarrega Tracks)

Mieres – El SitjarCamí de les MarradesOratori del PuigErmita del FreixeOratori del PuigCamí de les MarradesEl Sitjar – Mieres

Aquest itinerari surt de davant de l’Ajuntament de Mieres i passa pel camí més tradicional per pujar a la serra de Finestres i per anar a l’ermita del Freixe, sobretot el dia de l’aplec. És interessant el tram d’ascensió a la serra, anomenat camí de les Marrades, per les llaçades que fa el traçat, per tal que poguessin passar-hi sense dificultats els animals carregats amb els sarrions plens de carbó.

Itinerari núm. 2 (Descarrega Tracks)

Mieres-Font de Can Salavia-Ermita del Freixe-Font de Can Salavia-Mieres

Itinerari que també comença en el nucli urbà de Mieres i que puja també a la serra de Finestres per un camí molt directe, que guanya desnivell ràpidament i pel qual no podien passar els animals d’abast. D’aquest recorregut cal destacar la font de Can Salavia i les restes del molí de Can Salavia.

Itinerari núm. 3 (Descarrega Tracks)

Font de Can SalaviaFont RicardErmita del Freixe- Font RicardFont de Can Salavia

Un altre camí usat per baixar el carbó de la serra de Finestres era el que passava per la casa de Font Ricard. És un bonic camí de matxo que enllaça el veïnat de Ruïtlles amb l’ermita del Freixe.

Itinerari núm. 4 (Descarrega Tracks)

Ermita del FreixeFont del Freixe- Font de Ca l’EspardenyaClot Mal- Camí RalFont del FreixeErmita del Freixe

Aquest itinerari circular és un passeig molt agradable per les obagues de Clot Mal, el torrent que drena els caients ponentins de l’ermita del Freixe. Es camina pel mig de dues boixedes, es creua dues vegades Clot Mal i es pot beure aigua de l’arranjada font de Ca l’Espardenya que raja tot l’any.

Itinerari núm. 5 (Descarrega Tracks)

Mieres – Casica de l’ObradorCollet de la DevesaPla de Pallers de BaixPla de Pallers de DaltColl de la PalomeraSantuari de FinestresColl de la PalomeraPla de Pallers de DaltPla de Pallers de BaixCollet de la DevesaCasica de l’Obrador – Mieres

Una tradició arrelada a Mieres era anar a l’aplec del santuari de Finestres. Avui en dia, majoritàriament, la gent utilitza el cotxe per assistir a l’aplec, però calia recuperar l’alternativa per anar-hi a peu. Fer el camí és anar passant per tot un reguitzell de topònims, cosa que ens indica que era molt utilitzat. Cal destacar el pas per la Lleixa (sense cap dificultat), per poder creuar la paret vertical que es desploma del santuari.

Itinerari núm. 6 (Descarrega Tracks)

Pla de Pallers de BaixFeixes de BurroigIera de ReisColl de la PalomeraIera de ReisFeixes de BurroigPla de Pallers de Baix

És una variant per pujar al santuari de Finestres des de mig camí de l’itinerari núm. 5. També és interessant la diversitat de vegetació que trobarem al llarg del camí.

Itinerari núm. 7 (Descarrega Tracks)

Raspat-Faig Rodó-Puigsallança-Raspat

Aquesta caminada és circular i permet assolir el Puigsallança, la cota més alta de la serra de Finestres. Cal destacar les bones panoràmiques que es tenen des de dalt del cim. Bona part del camí es fa per fageda, més fresca que l’alzinar, cosa que permet caminar-hi en qualsevol època de l’any.

Itinerari núm. 8 (Descarrega Tracks)

Coll de la PalomeraPedres dels MocadorsCollet de Pedres PicadesOratori del PuigCollet de Pedres PicadesPedres dels MocadorsColl de la Palomera

Amb un desnivell insignificant, aquest recorregut ens enllaça els itineraris del sector del santuari de Finestres amb els de la zona de l’ermita del Freixe. A part paga la pena de passar pel curiós enllosat conegut com les pedres dels Mocadors.

Itinerari núm. 9 (Descarrega Tracks)

euera de ReisClascarOratori de FinestresSantuari de FinestresOratori de FinestresClascareuera de Reis

Aquest curt trajecte es presenta com a alternativa a l’itinerari núm. 5 per pujar al santuari de Finestres. Situats al costat de l’oratori de Finestres, un cop guanyat el caire de la serra, es passa per un tram interessant, tant sigui per les vistes, com per la vegetació que acompanya el camí.

Si voleu més propostes per la Garrotxa o crear-vos la vostra ruta personalitzada.