Wine mercado e queixo recomendado polos Pero Ombravella

Wine mercado e queixo recomendado polos Pero Ombravella

Sábado 10 d’octubre el passeig d’en Blay serà l’escenari d’un mercat dedicat al vi i al formatge que aplegarà parades de vins de diferents denominacions d’origen catalanes i els millors formatges d’elaboració artesana.

El passeig d’en Blay acollirà el dissabte 10 d’octubre per primera vegada i durant tot el dia, el Mercat de vi i formatge. Es tracta d’un mercat itinerant que aplega més d’una vintena de parades de productes artesans en què són protagonistes el vi i el formatge. Pel que fa als vins, a Olot n’hi haurà de la DO Empordà, la DO Penedès i la DO Pla de Bages. I a més, vins de taula de Calonge. Completaran la oferta diversos vins generosos en bóta.

Al Mercat hi serà present la formatgeria Mas Queseros de la Vall d’en Bas amb els seus formatges bio, outros; la formatgeria Cal Maties de Moià amb totes les seves varietats de formatge entre els quals destaquen els elaborats amb llet de búfala; la formatgeria Roura-Soler de Sant Pau de Segúries amb les seves especialitats en formatges d’ovella, cabra i vaca; la formatgeria Artefor de Vilassar de Dalt amb formatges d’ovella i de cabra rentats amb aigua de mar; i els Formatges Quitèria, que conserven totes les propietats de la llet de cabra amb què s’elaboren. ademais, hi haurà formatges de cabra de Canàries.

Arrodoniran el mercat altres productes artesans com ara els coneguts embotits Gori de la Vall d’en Bas i la cervesa artesana Gàrgola, a més de ratafia, pa d’espècies, olives farcides, coques, iogurts, flams de mató i garrapinyades, outros.

El mercat de vi i formatge tindrà una vessant pròpiament comercial i una altra de més divulgativa, ja que s’hi ubicaran plafons informatius en els quals s’explica la importància dels elements que intervenen en el procés d’elaboració del formatge, i també del vi, des del roure utilitzat per a les bótes fins als taps de suro que han de deixar respirar el vi, així com la vinya i el raïm, en les seves diferents tipologies.

Deixe unha resposta

Enderezo de correo electrónico non será publicado. Os campos obrigatorios están marcados *