Itinerari recomanat per apartaments rurals Mas Ombravella a la Garrotxa 2

Itinerari recomanat per apartaments rurals Mas Ombravella a la Garrotxa 2

Itinerari recomanat per apartaments rurals Mas Ombravella a la Garrotxa 2. Sender Joan Maragall – La Fageda d’en Jordà

L’itinerari és planer i curt, ideal per passejar pel cor de la Fageda d’en Jordà, admirar-ne l’encís i submergir-se plenament en la seva peculiar atmosfera.

Sortim de l’aparcament i travessem la carretera; a l’altra banda, trobem les escales que donen accés a la Fageda d’en Jordà. Poc abans de baixar-les, trobem a mà dreta el monòlit erigit en memòria del poeta Joan Maragall, on podem llegir el famós poema que li va inspirar aquest bosc.

Un cop baixades les escales, el sender s’endinsa de seguida a la Fageda i ens duu al peu d’un gran tossol, al qual donem la volta completament, i després tornem a l’aparcament pel mateix camí pel qual hem vingut.

La Fageda d’en Jordà és avui una de les 26 reserves naturals que hi ha al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Aquesta protecció assegura la seva existència com a bosc i regula els usos que hi són permesos. El fet que la major part d’aquesta fageda sigui propietat de la Diputació de Girona i la seva gestió estigui confiada al Parc Natural en garanteix la preservació efectiva i la millora.

Com a conseqüència, no és permès edificar-hi. És també una zona de repoblació cinegètica i, per tant, no s’hi pot caçar -excepció feta del senglar- i les intervencions forestals que s’hi duguin a terme han d’estar destinades a millorar el bosc, però no a explotar-lo amb criteris únicament comercials.

Les úniques activitats permeses a la Fageda d’en Jordà són les que tenen finalitats científiques o pedagògiques. La circulació de vehicles queda reservada als veïns i a les necessitats de gestió, i els visitants cal que segueixin les instruccions que conté el fullet del Parc Natural.

Itinerari recomanat per apartaments rurals Mas Ombravella a la Garrotxa 2. Sender Joan Maragall - La Fageda d'en Jordà

Deixa una opinió

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *