Mieres vol preservar els camins per els senderistes

Mieres vol preservar els camins per els senderistes

Mieres vol preservar els camins per els senderistes. L’Ajuntament de Mieres, en un dels seus darrers plens, va aprovar mesures de protecció d’uns 12 quilòmetres de senders de la Xarxa Itinerànnia, la majoria situats entre Mieres i Sant Aniol de Finestres. Segons ha explicat, l’alcalde de Mieres, l’Ajuntament posarà senyals indicadors de la prohibició de circular amb vehicles motoritzats pels camins.

Són camins estrets i complicats i que a pesar de la dificultat que tenen fins i tot per caminar, hi ha hagut ensurts per causa de l’aparició d’un vehicle motoritzat per sorpresa, la prohibició té la finalitat de donar arguments als agents rurals en el moment de sancionar una persona que circuli pels senders, tot i estar prohibit. «Perquè el motorista no pugui dir que no sabia que per allà hi havia un senyal que li indicava que estava prohibit de passar-hi«, ha definit.
El reforç a la senyalització dels senders va sorgir d’una comissió de treball, organitzada per Turisme Garrotxa, en la qual van participar tots els ajuntaments de la comarca. La trobada va tractar sobre el problema dels accessos als indrets d’interès natural de la comarca.
Per anar de Mieres a Sant Aniol de Finestres existeix la carretera que passa pel Collet de Pedres Picades i pel coll de la Palomera. Apunten que és una ruta apta per a tot tipus de vehicles i  per anar de Mieres a l’ermita del Freixe hi ha una pista de terra amb bon ferm i per anar a Granollers de Rocacorba existeix la pista del Collet de Bastarra, apta per vehicles tot terreny.
En conseqüència, l’entitat considera que no hi ha necessitat de circular amb moto pels senders històrics, dels quals l’entitat ha fet un inventari, on consta la situació i la descripció geogràfica amb la voluntat és incloure tots els senders històrics al Pla d’Ordenació Urbanístic Municipal (POUM), perquè la seva protecció quedi més reforçada.

 

Deixa una opinió

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *