El pessebres d’Olot una visita recomanada per Mas Ombravella Apartaments Rurals Garrotxa

El pessebres d’Olot una visita recomanada per Mas Ombravella

El pessebres d’Olot una visita recomanada per Mas Ombravella Apartaments Rurals Garrotxa. Una de les activitats que podeu gaudir  de la Garrotxa durant el mes de desembre i que us ocuparà una bona estona de passeig per la capital  comarcal.Els pessebres omplen els carrers d’Olot els visitants es troben  una oferta de figures d’alta qualitat a les parades de l’entrada del carrer Major, sota l’església de Sant Esteve, i amb una mostra de pessebres artístics per visitar.

Sota Sant Esteve hi ha les parades de figures d’artesania. Joan Montero és un dels productors de figures de pessebre més reconeguts en el pessebrisme olotí. Fa talles de fusta sobre la base de dibuixos. «En el treball en fusta no pots tirar enrere», explica. Les mostres que exposa atrauen els vianants, però té temps d’explicar que:«La talla d’imatges en fusta està relacionada amb la gran indústria d’imatgeria religiosa que hi va haver a Olot durant un centenar d’anys.

Precisa que «primer feien les talles de fustes i, després, els motlles per reproduir-les amb pasta». Només fa tres fires de Nadal: la d’Olot, la d’Ascó (Tarragona) i la de Girona. La resta de l’any treballa al seu taller.

Molts dels visitants compren figures i elements dels pessebres, però una altra part es limita a admirar la Mostra de Pessebres. Cada any Olot exposa el millor de l’Escola-Taller d’Arts i Oficis del Pessebrisme.

El pessebres d’Olot una visita recomanada per Mas Ombravella

Aquest any ha fet el pessebre del Museu dels Sants sobre la base de l’estètica tradicional del pessebre olotí.

Ha fet servir les figures de la col·lecció Renart, cedida al museu per aquesta família barcelonina. Les figures es reparteixen en un paisatge tradicional, on es barregen la molsa, el suro, la palla, la terra i les cases fetes amb pasta de fusta que usen els tallers d’imatgeria religiosa d’Olot.

Els camins que condueixen als pessebres de la mostrasempre son plens de gent i vorejats de 71 parades de productes de Nadal i artesania. Hi ha torrons, formatges, embotits, coques i tota mena de productes de bon gust per a la tradició nadalenca. Les flors de Nadal, les decoracions per als pessebres i fins i tot peces de roba de llana per a l’hivern.

Deixa una opinió

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *