Torna el Lluèrnia 2018 recomanat per Apartaments rurals Mas Ombravella

Torna el Lluèrnia 2018 recomanat per Apartaments rurals Mas Ombravella

Torna el Lluèrnia 2018 recomanat per Apartaments rurals Mas Ombravella, el festival del foc i de la llum, que l’any passat es va suspendre per la coincidència amb la gran manifestació per reclamar la llibertat dels presos polítics, proposa més de 50 instal·lacions amb nous itineraris.

Com cada any artistes visuals i professionals creatius d’àmbits ben diversos acompanyaran els alumnes de les Escoles d’Art de Catalunya i dels Instituts i escoles d’Olot i la Garrotxa que, amb les seves instal·lacions efímeres, ens redescobriran els espais quotidians amb una nova mirada.

Després de la suspensió del festival l’any passat per la coincidència amb la gran manifestació per reclamar la llibertat dels presos polítics, enguany la pràctica totalitat de les propostes són les que estaven previstes per a la passada edició. De fet, tots els autors van acceptar la proposta de guardar el seu projecte fins aquest any i solament les instal·lacions que presentaven els alumnes de diverses escoles participants i que es van poder veure en diferents formats i modalitats, són una novetat en la present edició.

Lluèrnia s’expandeix cap a fora d’Olot i divendres a partir de les 19:30 al Molí Fondo de Sant Joan les Fonts, coordinat per Xavier Ruscalleda, podrem veure la intervenció Oberdada, del col·lectiu Refugis, cabanes i altres construccions efímeres i la sessió de Contes a la vora del foc, a càrrec de la companyia Besllum de Balears, la instal·lació Semovents que esperem sigui una sorpresa nocturna i altres intervencions que ens aniran acompanyant al llarg de la nit.
També el divendres, es posaran en marxa algunes de les instal·lacions que poden quedar preservades, és el cas de l’Aranya (Pause) de Jordi Hidalgo a l’Hospici, la Sfera de Xevi Bayona i Alex Posada a la plaça de Braus, o el mural Llum.

Una de les activitats que començarà durant aquesta setmana prèvia és Lluèrnia Kids, l’espai pensat perquè els nois i noies de la ciutat puguin experimentar amb llum i que l’any passat va tenir un bon èxit. El disseny de l’activitat ha estat a càrrec de Marian Vayreda que ha comptat amb el suport tècnic de l’Institut de Ciències Fotòniques ICFO. Com a novetat, Lluèrnia Kids incorporarà, el Llumí, un espai taller pensant pels nens i nenes de 0 a 5 anys, dissenyat i conduït per professores i alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior de Serveis a la Comunitat de l’IES Montsacopa.

Deixa una opinió

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *